Novosti iz sveta alata

Novi sistem od Makite – XGT 40V

Do skora se u Makitinoj ponudi akumulatorskih alata mogao pronaći veliki izbor različitih opsega voltaže i amperaže baterija. Uvideviši prednosti sistema sa jednom baterijom koja omogućava korišćenje različitih alata i tako korisnicima ostvaruje velike uštede pri samoj kupovini ali i daljem ekspolatisanju – Makita je razvila sisteme sa jednom, istom baterijom koju možete koristi na velikom broju alata.

Krajem 2020. godine, na našem tržištu se pojavljuje najnoviji sistem iz ovog područja, te nam je Makita predstavila alate koji koriste baterije od 40V, takozvani XGT sistem.

Alati XGT sistema koriste pametne baterije i pametne punjače. Zahvaljujući dvosmernoj komunikaciji između baterije i punjača, punjenje baterije je ubrzano i daleko efikasnije nego kod prethodnih generacija. Punjači poseduju ventilatore kako ne bi došlo do pregrevanja uređaja. Sam proces punjenja nadgleda elektronska jedinica tako da će baterija uvek biti napunjena optimalno i automatski isključiti punjenje kada za to dođe vreme.

XGT je originalno rešenje za industrijske primene velikih zahteva, kombinacija inovativnog dizajna alata i veće izlazne snage akumulatora, pružajući originalno rešenje i za industrijske korisnike velikih zahteva.

XGT je izvrsno napravljen. Akumulatori su dizajnirani sa podlogom što apsorbira udarce i sa jakim spoljnim kućištem. Sami alati uključuju dodatno kućište i akumulatorski terminal.

XGT akumulatori i alati su takođe dizajnirani da podnose teške uslove okruženja. Akumulatori i odabrani alati predaju se na odobrenje da bi se kvalifikovali za IPX4 zaštitu od vode. To znači da su dizajnirani da podnose raspršivanje vode iz bilo kojeg ugla.

Čvrsta konstrukcija XGT sistema i vodootporni dizajn podržan je sistemom za punjenje, koji napuni akumulatore za 28 minuta. Pored toga, platforma XGT postaće najsigurnija na tržištu. XGT je izdržljiv i dizajniran za rad!

Makita XGT